Noves receptes

Si alguna vegada us trobeu a Uzbekistan, com vaig fer fa poc, sens dubte serà…

Si alguna vegada us trobeu a Uzbekistan, com vaig fer fa poc, sens dubte us trobareu a Plov, que els uzbeks anomenen amb orgull el seu plat nacional. Plov és conegut i estimat a tota l’Àsia Central, però és a Uzbekistan on és omnipresent. Es menja en ocasions especials, així com en un àpat diari. Hello ha moltes variacions segons la regió, la tècnica de cocció, els components i el gust private! El plov és un plat semblant a pilaf d’una sola olla, que es cuina en un Kazan (com un calder) i l’arròs es cuina normalment en un brou amb carn, verdures, espècies aromàtiques, barbies i panses. Vaig provar plov tres vegades durant el meu viatge. La primera va ser una versió vegana a l’Hyatt Regency de Tashkent (4a diapositiva). La segona vegada va ser una versió casolana (la diapositiva 5 és vegana mentre que la diapositiva 6 no és vegana) I la tercera vegada vaig provar una versió no vegana al The Plov Middle de Tashkent en nom de la investigació (última diapositiva). Va ser una mica massa confrontant per a mi. L’olor de la carn de moltó period tan forta i la botifarra de carn de cavall em va fer mal que no vaig acabar acabant el meu plat, però tenia curiositat i volia tenir un gust autèntic. La versió vegana que he fet (diapositiva 1 i 2) ha estat adaptada d’una recepta de Vegan Planet Kitchen. Vaig fer servir arròs basmati que està molt bé ja que manté la forma, vaig doblar els alls, vaig deixar els cigrons, vaig triturar la pastanaga, vaig afegir unes tires de pollastre vegans i vaig fer servir un forn holandès per cuinar. De tots els Plovs que he provat, el que he fet és el meu preferit!

Related Articles

Back to top button